TEN the export network biedt advies en ondersteuning aan food bedrijven die internationaal succesvol willen ondernemen. Om dit goed te kunnen doen is het belangrijk om te weten wat er zich in de internationale food wereld speelt. Regelmatig reizen wij dan ook naar buitenlandse markten, om te zien wat consumenten belangrijk vinden, welke producten er op het schap staan, wat inkopers beweegt om iets wel of niet op te nemen etc. Tijdens deze reizen ontmoeten we mensen, maken we kennis met andere zienswijzen en culturen. Al deze ervaringen delen we graag in onze reisblogs.

Tijdens onze exportactiviteiten komen we in aanraking met vele internationaliteiten, bijzondere gewoontes en vreemde talen en culturen. Lees hier over onze ervaringen!

Exquise ontbijtje

We voelden ons vereerd, uitgenodigd te worden door de Nederlandse ambassadeur in Frankrijk, dhr Ed Kronenburg. Samen met een aantal andere Nederlandse export managers die voor de SIAL naar Parijs waren afgereisd werden we op dinsdagochtend om 8.15u verwacht op de residentie van de Nederlandse ambassadeur. De locatie doet wel iets, op 85 rue de Grenelle is ook een gedeelte van de prachtige film Intouchables opgenomen en die beelden stonden nog scherp op het netvlies. Eenmaal binnen werden we hartelijk verwelkomd door medewerkers van de ambassade en onder pianomuziek konden we alvast genieten van de eerste gang van het 10 gangen ontbijt: een Hollands ‘kadetje’ met gerookte ossenworst, crème van truffel, geraspte truffel en een gepocheerd kwarteleitje. Normaal gesproken behoort ossenworst niet tot de favorieten, maar in dit geval was dat anders… heerlijk! Na een welkomstwoord van de ambassadeur en een update over de Russische import ban van Roald Lapperre was de beurt aan Jord Althuizen die de nieuwste food trends met ons deelde – zeer inspirerend zelfs voor ochtendmensen! De masterchefs Marco Poldervaart en Leendert Klaassens maakten de hooggespannen verwachtingen qua ontbijt meer dan waar! Geweldige gerechten! Onze favoriet was de Rode biet ‘on the rocks’ met aarde, mierikswortelmayonaise en chips van schorseneren – een heerlijke combinatie van smaken en texturen. Jammer dat er niet meer deelnemers aanwezig waren om van dit netwerkevent te genieten. Wellicht een overweging om het event toch naar het eind van de dag te verplaatsen als alle beursdeelnemers hun werkdag erop hebben zitten en rustig kunnen relaxen en genieten. En richting de koks zeggen we – op naar de Bocuse d’Or 2015 – we hebben er alle vertrouwen in!

IMG_3668

Wilt u meer uit uw exportactiviteiten halen?

neem contact met ons op