TEN the export network biedt advies en ondersteuning aan food bedrijven die internationaal succesvol willen ondernemen. Om dit goed te kunnen doen is het belangrijk om te weten wat er zich in de internationale food wereld speelt. Regelmatig reizen wij dan ook naar buitenlandse markten, om te zien wat consumenten belangrijk vinden, welke producten er op het schap staan, wat inkopers beweegt om iets wel of niet op te nemen etc. Tijdens deze reizen ontmoeten we mensen, maken we kennis met andere zienswijzen en culturen. Al deze ervaringen delen we graag in onze reisblogs.

Tijdens onze exportactiviteiten komen we in aanraking met vele internationaliteiten, bijzondere gewoontes en vreemde talen en culturen. Lees hier over onze ervaringen!

Rondslenteren op Camden Market

Wat is er nu een betere plek om mensen te bekijken dan een lokale markt? Van de vele interessante Londense markten kozen we die in Camden Town. En dat bleek een goede keuze te zijn! De Camden Lock Market is in 1974 ontstaan en was oorspronkelijk een ambachtsmarkt. Nu zie je er allerlei producten. In de oude Camden Stables Markt vind je vintage kleding, alternatieve mode en prachtige bronzen beelden van paarden. Deze doen denken aan het verleden toen deze stallen het onderkomen waren van paarden die de boten over het nabijgelegen kanaal trokken. De stallen werden ook gebruikt als opslagruimte en voor lichte industriële activiteiten die geassocieerd werden met het transport via het kanaal. Wat een geweldige mix van retro en modern, van oldies en hipsters, and natuurlijk – onze persoonlijke favoriet – food en drink stalletjes. Je kunt hier allerlei stalletjes vinden met internationaal keuken, bijv Thai, Mexicaans, Indiaas, Chinees. Maar we kwamen ook Cabbicoffee tegen en grotere merken als Ben & Jerry’s en Lavazza. Als je in Londen bent raden we je aan één van de vele straatmarkten te bezoeken. En Camden Market is geen verkeerde keuze. Het is elke dag geopend.

Camden Market

Wilt u meer uit uw exportactiviteiten halen?

neem contact met ons op