TEN the export network biedt advies en ondersteuning aan food bedrijven die internationaal succesvol willen ondernemen. Om dit goed te kunnen doen is het belangrijk om te weten wat er zich in de internationale food wereld speelt. Regelmatig reizen wij dan ook naar buitenlandse markten, om te zien wat consumenten belangrijk vinden, welke producten er op het schap staan, wat inkopers beweegt om iets wel of niet op te nemen etc. Tijdens deze reizen ontmoeten we mensen, maken we kennis met andere zienswijzen en culturen. Al deze ervaringen delen we graag in onze reisblogs.

Tijdens onze exportactiviteiten komen we in aanraking met vele internationaliteiten, bijzondere gewoontes en vreemde talen en culturen. Lees hier over onze ervaringen!

Ervaar de Mall of Scandinavia

Op 12 november 2015 ging de Mall of Scandinavia open, een groot winkelcentrum in de Stockholmse wijk Solna. Wij bezochten het centrum al in december, een maand na de opening, maar toen was het overduidelijk nog niet helemaal klaar. Afgelopen week echter, bij een hernieuwde kennismaking waren we toch wel positief verrast. Dit winkelcentrum gaat niet over shoppen, maar over beleving. Het gebouw is heel ruimtelijk ingericht, met veel mogelijkheden voor merkbeleving. Grote beeldschermen en design elementen versterken het effect. Kleding, sport, beauty, design en technologie vinden elkaar onder één dak. En food natuurlijk, onze hoofdreden om deze mall te bekijken. Twee grote supermarkten vind je op de begane grond: Hemköp – een heel mooie flagship store en ICA Kvantum, iets minder toonaangevend maar wel met de laatste innovaties. Daarnaast natuurlijk Systembolaget, de overheidsgereguleerde Zweedse slijterij. In plaats van een traditioneel food court met plastic stoeltjes vind je hier een heuse dining area, met meer dan 20 restaurants en café’s het grootste restaurantgebied van heel Stockholm. En alles zo vormgegeven dat je vergeet dat je in een shoppingmall rond loopt. De kosten voor dit project zijn geraamd op zo’n 6 miljard Zweedse kronen, oftewel zo’n 600 miljoen Euro. Mocht je binnenkort in Stockholm zijn, loop eens binnen en laat je verrassen!

IMG_9857

Wilt u meer uit uw exportactiviteiten halen?

neem contact met ons op