Hieronder staan onze cases

Referentie

Sandro Zupanc, Product Manager Zweifel Pomy-Chips AG

“With their extensive international network within the food business, TEN convinced us as an accessible connection for all kind of questions during the project. Albert and Janet are highly motivated to bring businesses to a next level by reaching their international goals and helping distributors to set up their local business successfully. ”

Bij het Zwitserse familiebedrijf Zweifel Pomy-Chips AG, al meer dan 50 jaar producent van chips en snacks, staat kwaliteit hoog in het vaandel.

Nederlandse hagelslag in Zwitserland

Hagelslag is een oer-Hollands product, dat vrijwel alleen in Nederland als broodbeleg gegeten wordt. Onze opdrachtgever was op zoek naar nieuwe geografische afzetmarkten voor dit product.

Aanpak
De eerste markt die we kozen is Zwitserland. Hierbij speelde de brood- en chocoladeconsumptie een rol, maar ook demografische, economische en culturele factoren. In samenspraak met onze opdrachtgever en een lokale distributeur hebben we een meertalige exportverpakking ontwikkeld, die voldoet aan de lokale en internationale wetgeving. Na een succesvolle introductiecampagne eind 2011 middels advertenties in de lokale Migros folders, een fotowedstrijd en via Social Media is in mei 2012 een follow-up flyer campagne gestart. Ook hebben we een filmpje laten maken waarin een Nederlandse jongen de Zwitserse consumenten laat zien hoe je hagelslag op je brood eet.

Resultaat
De hagelslag is sinds 2011 in de ontbijtschappen van de Zwitserse Migros te vinden. Destijds zijn de verkopen in Duitsland verdubbeld en zijn ook in overzeese gebieden listings gerealiseerd bij Woolworths Australië, in Canada en in de USA.

2014 aug De Ruijter Zwitserland

Wilt u meer uit uw exportactiviteiten halen?

neem contact met ons op