Exportadvies

Bent u op zoek naar exportadvies voor uw buitenlandse projecten? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Samen met u doorlopen we de verschillende stappen om tot een voor uw bedrijf passend en effectief exportadvies te komen. Tot deze stappen behoren onder andere het bepalen van een exportstrategie, de marktselectie, partnersearch, positionering en marktentree.

We kijken hierbij zeer kritisch naar het onderscheidend vermogen van uw concept, bedrijf of service, zodat we uw kans op internationaal succes zo nauwkeurig mogelijk kunnen inschatten. In een vervolgfase kunnen wij u ook ondersteunen bij de uitvoering van het opgestelde plan.

Meer over exportadvies:

Exportstrategie
Partnersearch
Positionering
Marktentree

Marktselectie

Het selecteren van de juiste exportmarkt

Hoe selecteer ik de juiste exportmarkt? Waarschijnlijk de eerste vraag die bij ondernemers naar boven komt als aan exporteren wordt gedacht. Zonder goede analyse en onderbouwde exportstrategie is deze vraag heel lastig te beantwoorden. Maar als duidelijk is wat het onderscheidend vermogen is van het concept, wat het succes op de thuismarkt bepaalt en wat de strategische richtingen zijn, dan wordt de marktselectie al een stukje eenvoudiger.

Criteria marktselectie

Op basis van samen geformuleerde criteria voor marktselectie filteren we markten dusdanig dat we een top 10 overhouden, waarbij logischerwijs de exportmarkt die bovenaan staat het eerst betreden wordt. De verdere aanpak hangt onder andere af van het beschikbare budget, tijd en capaciteit en de gekozen marktentreestrategie. Wilt u hulp bij marktselectie? Neem dan eens contact op om te horen wat wij voor u kunnen betekenen!

Wilt u meer uit uw exportactiviteiten halen?

neem contact met ons op