Exportuitvoering

Het is zover: uw exportadvies is opgesteld en uw internationale avontuur kan beginnen. Met het managen van alle exportactiviteiten begint het werk eigenlijk pas echt. Vaak ontbreekt het echter aan kennis, ervaring of tijd voor een effectieve en efficiënte exportuitvoering. TEN the export network is gespecialiseerd in de uitvoering van exportactiviteiten en kan u helpen bij het managen van alle internationale aspecten.

Meer over exportuitvoering:

Samenwerken met exportpartners
Optimalisatie exportlogistiek
Opzetten marketing- en salestraject
Interim exportmanagement

Cultuurverschillen

Cultuurverschillen spelen een grote rol bij internationaal zaken doen

Bij zeventig procent van alle mislukte zakelijke onderhandelingen ligt de oorzaak bij cultuurverschillen tussen de betrokken partijen. Of het nu met een buurland of een verder weg gelegen land is, cultuurverschillen spelen – al dan niet duidelijk merkbaar – een grote rol bij internationaal zaken doen. Denk bijvoorbeeld aan verschillen in communiceren, het opbouwen van de relatie, manieren van onderhandelen of interpretaties van gemaakte afspraken.

TEN the export network geeft u inzicht in cultuurverschillen

Meer kennis over cultuurverschillen kan enorm helpen om een succesvolle zakenrelatie op te bouwen en te behouden. Op basis van onze eigen praktijkervaringen en de theorie van Geert Hofstede geven wij u inzicht in cultuurverschillen en de omgang hiermee. Zodat u uw ontmoeting vol vertrouwen tegemoet kunt gaan.

Kunnen wij iets voor u betekenen? Neem gerust contact met ons op!

Wilt u meer uit uw exportactiviteiten halen?

neem contact met ons op