Alimentaria Barcelona – een Spaans onderonsje?

De Alimentaria is een grote Food and Beverage beurs die elke twee jaar in Barcelona wordt gehouden. Volgende week viert de Alimentaria haar 40e verjaardag. De organisatie heeft erg haar best gedaan om inkopers vanuit alle werelddelen naar de beurs toe te trekken, met name uit Azie, de Verenigde Staten en Zuid-Amerika. Kennelijk heeft de Alimentaria nog niet genoeg internationale allure. In 2014 meer dan 140.000 bezoekers en 4.000 exposanten namen deel aan de beurs. Om dit te vergelijken met de grootste food beurs, de Anuga in 2015 – deze telde 160.000 bezoekers (waarvan 70% niet-Duits) en meer dan 7.000 exposanten (89% niet-Duits). Van alle bezoekers aan de Alimentaria 2014 was zo’n 50% Europees, waarvan een groot deel Spaans van origine zal zijn geweest. Dus, hoe internationaal is deze beurs eigenlijk? We kunnen de organisatie niet meer dan gelijk geven met haar statement ‘The Alimentaria is indeed the reference show for the food and beverage industry in Spain and as one out of the three most important in the world’. Een Spaans georiënteerde, internationale beurs dus, die ook veel Latijns Amerikaanse bedrijven trekt. Spaans is de algemene voertaal, sommige publicaties zijn alleen in het Spaans en nog niet beschikbaar in het Engels en op de social media zie je veel informatie en commentaren over de beurs in het Spaans. Maar, als je geïnteresseerd bent in food kansen in het grote Spaanse taalgebied in de wereld, dan is de Alimentaria een interessante beurs om te bezoeken. Dus, tot in Barcelona volgende week?

Spanje maart 2010 046

Wilt u meer uit uw exportactiviteiten halen?

neem contact met ons op