Over bloemkoolpizza’s, mosselkroketten en virtual dining

De deuren van de Horecava 2017 staan deze week weer wijd open voor alle professionals in de foodservice industrie. Vier dagen lang wordt er volop genetwerkt, worden ideeën uitgewisseld en inspiratie opgedaan door ruim 60.000 horecaprofessionals. Met dit jaar een iets andere opzet qua beursvloerindeling – een duidelijke clustering van bedrijven op thema en een nieuwe foodhal.

In de workshops en seminars in het InnovationLAB komen de laatste trends en ontwikkelingen aan bod. Er is veel aandacht voor de thema’s duurzaamheid en innovatie en ook de combinatie van deze twee. De Horecava Innovation Award is bijvoorbeeld gewonnen door het bedrijf Hemelswater uit Amsterdam dat een speciaal bier, gebrouwen met lokaal opgevangen en gefilterd regenwater, heeft ontwikkeld – Code Blond genaamd. Bij Happtoe kun je 3 smaken kroketjes proeven voor het goede doel: pizza-, zeewier/pompoen- en mosselkroketjes. De opbrengst gaat naar een gezonde-schoolmaaltijd project in Gambia. Bier drinken en kroketten eten voor het goede doel dus!

Naast de vele bekende stands van de grote koffiejongens, de frituurspecialisten en de horecatoeleveranciers is er ook volop aandacht voor nieuwkomers. Een leuk voorbeeld hiervan is V2C, een Nederlandse dry gin specialist die inmiddels een lijn van 4 mooie en zeer smakelijke gins heeft ontwikkeld. Voor ons als TEN is het prachtig om ex-SIB (Starters International Business) bedrijven bezig te zien hun basis te verstevigen in de thuismarkt: De Dutch Quinoa Group met haar prachtige lijn quinoaproducten van Nederlandse bodem en Dutch Batavia Coffee met haar unieke cold drip coffee. Saillant detail is dat voor Koreanen Dutch Coffee een begrip is, maar dat wij Nederlanders het nog moeten leren kennen…

img_40724

Wilt u meer uit uw exportactiviteiten halen?

neem contact met ons op