Inside the box denken – een andere beleving van onboard maaltijden

Twee jaar lang is luchtvaartmaatschappij SAS bezig geweest om een nieuw ‘dining concept’ te ontwikkelen. Er werd gekeken naar de omstandigheden aan boord van het vliegtuig, zoals de zeer beperkte ruimte en dichtbij zittende buren. Hoe kun je hierin een functioneel maaltijdconcept ontwikkelen? Het antwoord kwam in kubusvorm, the Cube genaamd. Met dit ontwerp is SAS in staat om passagiers te laten eten en werken op hetzelfde moment en ook in te spelen op de behoefte aan een gezonde maaltijd.

De inspiratie voor dit concept kwam uit verschillende hoeken. Bijvoorbeeld uit de ‘afhaal’ food sector die food concepten aanbied die je met één hand kunt eten. Ook consumenten werden aan de tand gevoeld over hun wensen. Verse, duurzame en seizoensgebonden producten scoorden hoog op het lijstje. In the Cube zijn alle elementen zoveel mogelijk samengevoegd in een elegant, minimaal design. Elke kubus bevat een hoofdmaaltijd, verschillende toevoegingen en het bestek. Warme bijgerechten en desserts worden apart aangeboden, omdat niet iedereen deze wil en SAS ook zo min mogelijk food wil overhouden en weggooien.  Lokaal eten wordt breed ingevuld, want zegt men, als SAS vliegen we naar allerlei bestemmingen dus kunnen we in Griekenland prima lokale Griekse yoghurt inkopen. Het menu is dus niet beperkt tot Scandinavische ingrediënten. The Cube kan in één hand worden vastgehouden, zodat je tafeltje vrij blijft om je boek of laptop op te leggen.

Als TEN bezoeken we veel verschillende markten, zowel per vliegtuig als per trein of auto. Afgelopen week hadden we het genoegen met SAS te mogen vliegen naar Stockholm en via Kopenhagen terug naar Amsterdam en het Cube dining uit te proberen. Het concept ziet er inderdaad prachtig uit en we genoten van de Noorse zalm, salade van bloemkool en aardappel geserveerd in de kubus met illustraties van Noorse bergen, Deense kust en Zweedse bossen.

Wilt u meer weten over onze bestemmingen en activiteiten? TEN the export network biedt advies en ondersteuning aan food bedrijven die over grenzen durven te kijken. Wij coördineren exportactiviteiten, stimuleren business development projecten en zetten nieuwe internationale trajecten op. Daarnaast professionaliseren we bestaande exportactiviteiten en zijn we werkzaam als SIB adviseur voor MKB bedrijven. Voor meer informatie: www.theexportnetwork.nl of neem contact op: http://www.theexportnetwork.nl/contact/.

Bron: Scandinavian traveler, SAS airline magazine June 2017

Wilt u meer uit uw exportactiviteiten halen?

neem contact met ons op