Exportadvies

Bent u op zoek naar exportadvies voor uw buitenlandse projecten? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Samen met u doorlopen we de verschillende stappen om tot een voor uw bedrijf passend en effectief exportadvies te komen. Tot deze stappen behoren onder andere het bepalen van een exportstrategie, de marktselectie, partnersearch, positionering en marktentree.

We kijken hierbij zeer kritisch naar het onderscheidend vermogen van uw concept, bedrijf of service, zodat we uw kans op internationaal succes zo nauwkeurig mogelijk kunnen inschatten. In een vervolgfase kunnen wij u ook ondersteunen bij de uitvoering van het opgestelde plan.

Meer over exportadvies:

Marktselectie
Partnersearch
Positionering
Marktentree

Exportstrategie

Het bepalen van de juiste exportstrategie

De exportstrategie vormt de basis voor het betreden van buitenlandse markten. Er zijn vele manieren voor het op de markt brengen van een product. Het bepalen van de juiste exportstrategie vergt daarom de nodige analyse. Vaak is er ontzettend veel informatie bij bedrijven aanwezig. Aan ons de taak om deze informatie te filteren en op de juiste wijze in te zetten voor internationalisering. Via een interne analyse bepalen we gezamenlijk de uitgangspunten en doelstellingen, analyseren we het succes in de thuismarkt voor een internationale vertaling en maken we een sterkte/zwakte analyse.

Kansen en bedreigingen

De interne analyse wordt vervolgens gematcht met een externe analyse, waarin de kansen en bedreigingen van potentiƫle nieuwe markten worden vastgesteld voor het betreffende food concept. De strategische richtingen die zo ontstaan, vormen de basis voor de op te stellen exportstrategie. Aansluitend worden concurrenten, afnemers en distributiekanalen nader bekeken en geven we advies over de conceptaanpassingen die eventueel nodig zijn voor het betreden van een nieuwe markt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan recepturen, verpakkingen, design en warenwettelijke aspecten. Tevens komen onderwerpen als marktselectie, partnerselectie, positionering en marktentree aan bod.

Heeft u behoefte aan een exportstrategie? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!

Wilt u meer uit uw exportactiviteiten halen?

neem contact met ons op